Wonderful Vukovar


GOLDSCHMIDT VINOGRADARSKA KUĆA

Nadomak središta grada Vukovara, na obroncima Fruške gore, u neposrednoj blizini lokaliteta Vučedol, smijestila se vinogradarska kuća Goldschmidt.

Jedinstveni ambijent, mir i tišina, miris Dunava i pogled na rodne vinograde  pravo je mjesto za predah i uživanje.  

Opremljena prema starinskom štihu, kapaciteta sto sjedećih mjesta, namjenjena je posjeti različitih grupa izletnika i turista, kao i organiziranju poslovnih domjenaka, seminara i ručkova te obilježavanju najljepših obiteljskih trenutaka.

Otkrijte čari slavonskih specijaliteta i oduševite svoja nepca kušajući vrhunska vina.

Goldschmidt 1 Goldschmidt 2

 VUKOVAR WATERBUS 

Panoramska plovidba po Dunavu kroz dunavske rukavce i pješčane otoke pruža jedinstven pogled na grad Vukovar i njegove znamenitosti.

Elektro/solarni  turistički panoramski riječni brod u potpunosti je ustakljen i u funkciji ekološki održivog turizma. Kapaciteta 60 sjedeći mjesta nudi mogućnost organiziranja raznih evenata, kulturnih događanja, video projekcija te sudjelovanje u raznim manifestacijama.

Doživite čaroliju vrhunskog užitka na elektro – solarnom turističkom brodu

Bajadera WV 1 Bajadera WV 2

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE

Muzej vučedolske kulture jedinstveni je muzej u svijetu posvećen jednoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi iz razdoblja eneolitika, 3000. – 2500. pr. Kr., koja je u svom vrhuncu zauzimala prostor današnjih trinaest europskih zemalja. Kultura je dobila naziv prema eponimnom lokalitetu Vučedol, jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Europe na kojemu se danas nalazi Muzej.

Za sve posjetitelje koji žele doživjeti i otkriti mističnu povijest Europe, Muzej vučedolske kulture nudi svemir otkrića i inspiracije svojom neusporedivom i neponovljivom kombinacijom položaja, arhitekture, ugodne atmosfere, te ponajviše povijesne vrijednosti prezentirane na suvremeni način.

Uz osigurano stručno vodstvo naših vodiča i interpretatora u Muzeju vučedolske kulture možete doživjeti:

Prvu pravu indoeuropsku vučedolsku kuću – košaru

Najstariju prapovijesna kola na četiri kotača

Najstariji indoeuropski kalendar utemeljen na promatranju zimskoga neba

Prapovijesnu ljevaonicu u kojoj se odvijala prva serijska proizvodnja metala

Proizvodnju prve bronce na svijetu…

Otkrijte #Vučedol s nama!

 

Kompletnu ponudu pogledajte ovdje

 

#WONDERFULVUKOVAR